vrijdag 17 augustus 2012

Sjaarzenleed in de introweek

Zoals in bijna elke studentenstad was/is deze week de Introductieweek. Alle verse eerstejaars (of sjaars) studenten komen er deze week achter wat het studentenleven inhoudt, en dan hebben we het natuurlijk niet over blokken in de UB. Deze week leren de oud-scholiertjes wat biertjes zijn, hoe je ze kunt adten, hoe je ze kunt strepen (ermee gooien) en hoe je ze niet meer binnenhoudt.


Nu is dat natuurlijk niet voor iedereen het geval, maar enkelen zijn inmiddels (inclusief kotsbakje) door ouders afgevoerd naar hun eigen vertrouwde bedje omdat ze van ellende niet meer wisten wat voor of achter was. Een kwalijke zaak zou je kunnen zeggen, maar dan ben ik het dus mooi niet met je eens. Iedereen is jong geweest en fouten maken we allemaal. Eigenlijk is het daarom des te prettiger als je in zo'n week eens even goed je grenzen verkent voordat je voorgoed onder de vleugels van je ouders vandaan bent.

Nu zijn tenminste er nog slaapwachten (ala moi) die je glaasjes water komen brengen omdat je ze zelf niet meer kan halen. Of een verbandje om je voet leggen omdat je in een stuk glas was gestapt op een schuimparty. Of je van je respectievelijke one night stand aftrekken omdat de hele slaapzaal van 200 man meegeniet van je buitensporige avontuurtje.

Als beginnende student wordt je in het diepe gegooid en de een leert eerder zwemmen dan de ander. Het is ook helemaal niet gek dat je even de tijd nodig hebt om je draai te vinden in je nieuwe huis, op je nieuwe vereniging en in de collegezaal. Zolang je er maar niet vergeet met volle teugen van te genieten van het grote "nu worden we echt volwassen" (en hoe...) - avontuur. Want daar draait het uiteindelijk natuurlijk allemaal om: dat jij het beste uit je studententijd haalt.

Dus zie je een sjaarsje die een beetje de weg kwijt is in zijn nieuwe stadje, wijs hem dan even de (goede!) weg. Of steek de feuten die ontgroening lopen een hart onder de riem door te zeggen dat het einde van de wereld echt niet nabij is, ookal lijkt dat misschien wel zo. Zo'n vriendelijk gebaar kunnen ze namelijk goed gebruiken in hun jungle van nieuwe indrukken.

Liefs,

Sandra

0 reacties:

Een reactie plaatsen